Zenésztársamtól hallottam a napelemekről

Gyermekkorom óta zenélek, és ez egész életem folyamán elkísér. Tinédzserkorunkban alkottunk egy garázs zenekart a haverokkal, melyben én voltam, és vagyok is a mai napig a dobos. Természetesen inkább hobbiként tekintünk rá, letettünk arról, hogy európai turnéra menjünk, ám még mindig jól esik, ha meghívnak minket egy-egy rendezvényre fellépni.
A zene által rengeteg élményre, és életre szóló barátságokra tettem szert. Megrendíthetetlen kapcsolatok ezek, gyakran szervezünk közös programokat.

Az egyik barátom, aki a zenekar gitárosa, nemrég óriási projektbe fogott bele: napelem rendszert telepít a házára. Először meglepődtem, ugyanis mindig egy drága, elérhetetlen dologként tekintettem erre, és nem is igazán értettem, hogyan is tudja megvalósítani ezt.
Néhány napja összeszedtem a bátorságom, és rákérdeztem, miből teremtette meg a drága rendszer kiépítéséhez szükséges pénzt. Nevetve közölte, hogy napelem állami támogatásból!

Elkerekedett szemmel hallgattam, ahogy mesélt. Egyre jobban érdekelt a dolog, így átküldte a napelempalyazatok.hu oldalt, mondván, hogy itt minden érdemi információ fent van mellébeszélés nélkül.

Még aznap elkezdtem olvasgatni. A napelempalyazatok.hu weblap valóban egy összeszedett, átlátható oldal, ahol mindenki számára könnyen érthető formában, szakmailag helyes információkat közölnek a hozzám hasonló átlag embereknek.

Jelenleg elérhető napelem állami támogatás, melynek segítségével egy nulla százalékos hitelt kaphatunk, amiből telepíthetjük a megfelelő rendszert. Ezt természetes személyek igényelhetik jelenleg. A támogatás nagyon jó lehetőség, ugyanis egy megfelelően kivitelezett napelemrendszer gyorsan, akár 8-10 éven belül is megtérülhet. Nincs plusz költségünk, de így nem kell egyben nagy összeget kiadni, ráadásul plusz költség sem keletkezik, hiszen a napelemmel megspóroljuk a villanyszámlát. Sőt, ha igazán jól csinálják meg, akkor még az is előfordulhat, hogy pluszba jövünk ki, ugyanis a fel nem használt áramot vissza tudja táplálni a rendszerbe. Természetesen ezért a szolgáltató fizetni fog nekünk.

A folyamat egyáltalán nem bonyolult, hogyha a napelempalyazatok.hu szakembereitől kérjük a segítséget.
Először egy ingyenes helyszíni szemlével kezdik, ahol a szakértők kijönnek a házunkhoz, felmérik, milyen teljesítményű rendszer bírná biztosítani a háztartás szükségletét, és azt is megnézik, megfelel-e a helyszín a kritériumoknak. Fontos, hogy ne legyen árnyékban a ház, a tető elég erős legyen, hogy elbírja a paneleket. Ha ez véletlenül nem lenne kivitelezhető, akkor sem kell kétségbe esni. A profi szakemberek tudják, hová lehet még elhelyezni ilyeneket, és meg is ragadnak minden lehetőséget: ha a garázsunk épülete megfelel, vagy akár van a kertben olyan rész, ahol elhelyezhető, akkor áthidalják a problémát.

Természetesen a folyamat nem csak ennyiből áll. A megfelelő inverter megválasztása sem elhanyagolandó, valamint kiemelt szempont, hogy mindenből csakis minőségi eszközöket válasszanak. Egy rosszul megválasztott, olcsó napelem idő előtt tönkremehet, ami nem érinti jól senki pénztárcáját. Ugyanez igaz az inverterre is, hiszen ez a rendszer szíve-lelke, enélkül nem lenne ami átalakítsa a napelem által termelt egyenáramot a háztartás számára szükséges váltóárammá. Ha nem spórolunk ezeken, hanem a minőség mellett döntünk, akkor ez a lépés hosszútávon befektetésként szolgálhat számunkra.

A napelempalyazatok.hu azért kiváló választás, mert itt nem áll meg a folyamat a szerelésnél. A kollégáik a teljes papírmunkában segítő kezet nyújtanak, nehogy az adminisztráció miatt mondjon csődöt a folyamat.

Mindig összefoglalva: nekem nagyon tetszik ez a lehetőség, és biztosan élni fogok vele. Már alig várom, hogy legyen nekem is napelem a házon, és nem kétséges, hogy ehhez a napelempalyazatok.hu-t fogom segítségül hívni!

napelem állami támogatás