Zenehallgatás és kertészkedés – két hobbi egyben

Nagyon jó érzés, ha az embernek van hobbija, vagy hobbijai és elég ideje is arra, hogy ennek hódolhasson. Nekem kettő is van, és szerencsés vagyok, hogy mindkettőt egyszerre tudom űzni. Az egyik a zenehallgatás, nagy kedvenceim a magyar zenék, a régi klasszikusok, de szívesen hallgatom a feltörekvő generáció produktumait is. A másik pedig a kertészkedés.

A magyar vetőmagok keresése során pedig nemrégiben rábukkantam a gzdabolt.hu-ra, ahol nagyon sok mindent meg tudok venni igen kedvező áron és kiváló minőségben. A magyar vetőmag volt tehát a fő célom, ugyanis nemrég egy új magaságyást alakítottam ki a kertben, ahová szerettem volna paprikát, paradicsomot és uborkát is ültetni. Ezek pont olyanok, amik szerintem meghálálják a törődést és sokkal jobb ízűek, mintha valamelyik nagyáruházban vásárolnám meg őket. Ki tudja egyébként is, hogy mit hoz a jövő, érdemes egy kicsit az önellátás felé tekinteni.

magyar vetőmag

Ennek pedig része a kertészkedés is. Mint mondtam, a magyar vetőmag volt a fő keresésem, szerettem volna ezen kívül fűszernövény magokat is venni. De hogy mi mindenre is bukkanhatunk, ha ellátogatunk a gazdabolt.hu-ra?

Paprikából is nagyon sok félét találhatunk, például van itt a világ legerősebb paprikájából, amivel aztán igen óvatosan kell bánni. Nagyon szeretem a csiliszószokat, különösen azokat, melyek valamilyen különleges ízzel párosulnak, nagy kedvencem most a sárgabarackos csiliszósz. Az erős csilipaprikák termesztése pedig nem is olyan bonyolult, hogy ne érné meg belevágni. De ha már a csilit elültetjük, érdemes több más fajta paprikát is ültetni. A gazdabolt.hu-n például almapaprikát is lehet kapni. Ennek is sokoldalú a felhasználhatósága, én savanyítva szeretem a legjobban, vagy simán, vagy káposztával töltve. A savanyítás egyébként is egy remek tartósítási módszer, érdemes élni vele.

Különlegesség az articsóka, amit eddig még csak étteremben ettem, de bevallom, hogy megfordult a fejemben, hogy articsóka vetőmagot is vásárolok a gazdabolt.hu-n, hisz ebből is többféle van. Csakúgy, mint például különböző saláták, melyekkel aztán tényleg nem is szokott sok gond lenni.

Ilyen az ázsiai saláta, ami gyorsan terem, finom, friss és roppanós. De nem muszáj nekünk kert ahhoz, hogy kertészkedhessünk. Pont erről beszélgettem nemrégiben egy barátnőmmel és rá is beszéltem arra, hogy az erkélyén fogjon kertészkedésbe. A balkonparadicsom például remekül megterem az erkélyládákban is, érdemes kihasználni szerintem minden lehetőséget arra, hogy magunknak termesszük a zöldségeket, gyümölcsöket. Persze amikor az embernek van munkája és egyéb dolga is a ház körül, érdemes inkább olyan növényeket választania, amelyekkel nincs sok gond és a terméshozam is nagy. A paradicsom pontosan ilyen. Össze sem lehet hasonlítani egy kerti paradicsom napsütötte ízét a bolti paradicsom kókadt zamatával. És itt nem csak a balkonparadicsomról beszélek. Hanem az igazi kerti paradicsomról, ami egész nyáron át terem. Ahhoz, hogy így legyen, érdemes a legjobb minőségű magyar vetőmagot beszerezni, ebben pedig szintén nagy segítségünkre lesz a gazdabolt.hu.

Ha pedig megvettük a vetőmagokat, szerintem ahhoz, hogy idejében legyen termésünk, palántázni kell. Ehhez is van segítség ebben a webáruházban. Palántaföldet és palántázó tálcát is lehet kapni. Ha pedig már gondolunk a jövőre is, akkor érdemes beszerezni mindezekkel együtt a növényvédő szereket és a műtrágyát is, hogy biztosak lehessünk a kiváló termésben.

A paradicsom igazán bőtermő szokott lenni, nekem legalábbis ez a személyes tapasztalatom. De ugyanilyen szerencsés vagyok akkor is, amikor fűszernövényekről van szó. Vagy akár a már említett salátákról.

Nem kell egyébként nagy hely a fűszernövényeknek, melyek mindenhol jól érzik magukat és szaporodnak, amennyire arra csak lehetőségük van. És ezekkel a frissen, a kertből szedett fűszernövényekkel valóban varázslatos ételeket alkothatunk. Ilyen nagy kedvencem például a bazsalikom és a rozmaring, ezek vetőmagjait is a gazdabolt.hu-tól szereztem be. Ráadásul a bazsalikomból van egy különleges, vörös levelű fajta is, ami színében és ízében is különleges élményeket tartogat.

A magyar vetőmagok sorában számos magas minőségű vetőmagot találunk, egész különlegeseket is, melyekkel olykor meg kell tanulni dolgozni.

Akik pedig nagyban kertészkednek, nem csak egy kis magaságyásuk és egy kis fűszernövény-kertjük van, azok számára is rengetek lehetőséget kínál a gazdabolt.hu. Sajnos nekem sincs annyi időm a kertészkedésre, amennyit szeretnék, de még így is örülök annak, hogy ennyi időm is van a hobbimra.

Emlékszem, régebben a nagyszüleim még krumplit, répát ültettek, zöldbabot, és minden mást is. A zöldbab is elérhető egyébként a gazdabolt.hu-n, ráadásul többféle is van belőle. De ez tényleg csak egy apró szeglete a magyar vetőmag kínálatnak.

Szintén az otthoni kertészkedőknek ajánlott a csíráztatás. Ehhez is meg tudjuk itt vásárolni a szükséges vetőmagokat, a csíranövények pedig biztosan az egészségünkre válnak majd. Ezek a kis levélkék nagyon sok tápanyagot tartalmaznak ugyanis. A csíráztatáshoz pedig nem is kell olyan sok minden. Csíramag nyilván igen, nekem nagy kedvencem a borsó és a retek csírája. Vannak speciális csíráztató tálak, tálcák és eszközök, de ha ezek nem is állnak rendelkezésünkre, akkor egy befőttes üveg is elég voltaképp. A csíráztatás pedig szinte kivétel nélkül sikerrel zárul, pár nap és már fogyaszthatjuk is a csírákat. Ez a gyerekekkel is jó móka egyébként. Ha pedig biztosra szeretnénk menni, hogy jó minőségű csíránk lesz, akkor szintén a gazdabolt.hu kínálatában nézelődjünk.

A gyökérzöldségek is elérhetők itt, mint például a répa vagy a petrezselyem, vagy akár a zeller és a cékla. Voltaképp mindent megtalálunk itt, amire szükségünk lehet a kertben. Akinek kicsi kertje van, az is, de aki nagyban földműveskedik, az is. Káposzta, karalábé és karfiol is kapható itt, ráadásul többféle érési idejű. Persze aki már egy ideje kertészkedik, nyilván megvannak a maga kedvencei, és ez így is van rendjén.

Persze itt is vannak olyan dolgok, melyek megkönnyítik a kerti munkák. Vannak például olyan vetőmag szalagok, melyekkel igencsak lerövidül a vetés folyamata. Ezek a szalagok úgy vannak kialakítva, hogy a két papírszalag között vannak a vetőmagok és ezek már úgy vannak elhelyezve, hogy figyelembe van véve a tőtávolság. Tehát itt nem kell erre külön figyelmet fordítani, hibázni biztosan nem fogunk. A gazdabolt.hu kínálatában ezek a vetőmagszalagok is elérhetők. Ha pedig ilyet vásárolunk, akkor mindösszesen annyi a dolgunk, hogy húzunk egy sort és belefektetjük a szalagot, meglocsoljuk és betakarjuk földdel. Igazán egyszerű.

A magyar vetőmag széles kínálata elérhető a gazdabolt.hu-n, csupa kiváló minőségű termék kapható, kedvező árakon. A gazdabolt.hu számos más eszközt, kiegészítőt, magot, kelléket kínál a vásárlóknak. Itt azok is tudnak válogatni, azok is mindent megkaphatnak, akik csak egy kis kertet művelnek. De azok is, akiknek nagy kertjük van, ahol igyekeznek mindent megtermeszteni saját maguk és családjuk számára.

Persze amikor valakinek az egész napját a kertészkedés teszi ki, az már inkább munka mint hobbi, de az én esetemben még a hobbiszintnél maradok. Mint ahogy a magyar zenék hallgatása, úgy a kertészkedés is lehet hobbi, hisz engem például kikapcsol, ellazít, egy fárasztó munkanap után kifejezetten jól esik kint lenni a szabadban. És hasznosan tölteni az időt. Ahhoz pedig, hogy a kertemben minden feltétel adott legyen, nekem igen nagy segítségemre volt a gazdabolt.hu.