Póló nyomtatás a zenekarnak a CD-k mellé

póló nyomtatás
póló nyomtatás

Úgy gondolom, hogy a póló nyomtatás egy nagyszerű lehetőség a kezdő zenészeknek és bandáknak, amikor az anyagi helyzetükön szeretnének javítani egy kicsit.

Zenésznek lenni nehéz. Már ott tartunk, hogy nem elég, ha valaki jó zenét csinál, kell hozzá egyfajta megjelenés, egy viselkedés, egy szemléletmód.

Sokszor szembesülök vele, hogy az emberek mások ruhatárát látva meg tudják mondani, milyen zenét kedvel még akkor is, ha ennek nem is adja tudatosan jelét. Pedig tényleg, legtöbbször a megjelenésünk már következtetni enged arra, hogy milyen zenét hallgatunk, hogy mit szeretünk.

Az az általános tapasztalatom, hogy a fiatalabb generáció életében sokkal nagyobb szerepet tölt be a zene, mint az idősebbeknek. Mindig is voltak olyan barátságok, ahol a hasonló zenei ízlés tartotta össze az embereket.

Fontos, hogy olyan emberekkel barátkozzunk, akikkel van valami közös bennünk. Képzelj el mondjuk egy olyan születésnapi bulit, ahol olyan zene megy, amit ki nem állhatsz. Ugye, hogy fontos a zene?

A zene általában egyfajta életszemléletet is tükröz, sokat mond az emberről, a felfogásáról az, hogy mit hallgat. Vannak olyan stílusirányzatok, amik zenei viszonylatban is forradalmiak voltak, vagy nagy hatással voltak a mai zenére.

Éppen ezért, ha be szeretnénk indítani egy zenekart, akkor érdemes átgondolni, hogy mivel tudjuk megfogni a közönséget.

Ha a zenénk jó és sikerült egy nagyobb rajongótárborra szert tennünk, jöhet a logonk, a bandanév, az egyedi megoldások, motívumok, amik megkülönböztetnek minket a hasonló bandáktól.

Manapság nagyon sok zenész van, nagyon nehéz kiemelkedni a tömegből és valami maradandót alkotni.

Az egyik barátomnak van egy bandája, itt kezdte a tevékenységét, de az élet közbe szólt, külföldre költözött és ott próbál szerencsét.

Neki támadt az a zseniális ötlete, hogy terveztetett egy brutálisan jól kinéző logót az együttesének, és ezt póló mintává alakította. Itt jött képbe a póló nyomtatás.

A minta akkora sikert aratott, hogy rengeteg előrendelés érkezett az albumra, és persze a pólókra is.

Ahogy egyre többen szerettek volna hozzájutni a limitált pólóhoz, nekünk is el kellett kezdeni tervezni, hogy hol fogunk ennyi pólót megcsináltatni.

Itt jött képbe a már emlegetett póló nyomtatás.

Sok olyan hely van hazánkban, ahol pólót lehet nyomtatni, hiszen éppen az előzőekben is említettem, az öltözködés az önkifejezés eszközévé vált, így nagyobb a kereslet az egyedi ruhadarabokra, sokaknál látom, hogy átalakítanak divatos cuccokat a saját ízlésük szerint, vagy ők is a póló nyomtatás mellett döntenek.

Elsőnek a barátom külföldön próbált szerencsét, de nem talált olyan céget, akiknél szívesen megcsináltatta volna a pólókat nagyobb tételben. Csinált pár prototípust fotózásokhoz, azokkal reklámozta az albumot, de nem volt megelégedve a minőséggel, és mivel a legtöbben hazánkból rendeltek, inkább egy itteni céget szeretett volna megbízni a rengeteg póló elkészítésével.

Ebben kérte tulajdonképpen a segítségemet, és így lettem én is a történet részese.

Nem volt egyszerű dolgom, hiszen nagyon sok olyan cég van, akiknek a póló nyomtatás a fő profiljuk, nehezen tudtam olyat találni, akik gyorsan és megbízhatóan dolgoznak.

Már három vagy négy céget megnéztem, mikor a barátaim már teljesen ki voltak akadva rám, hogy ennyire válogatós vagyok, ők az első cégnek odaadták volna a rendelést, és ennyi.

De szerencsére nem hallgattam rájuk, nem adtam fel, amíg meg nem találtam a legjobb céget, a lolmarkt.hu-t.

Az egyik bevásárlásom alkalmával egy barátommal Dunakeszin láttam meg az üzletüket, azonnal oda is mentem megnézni, hogy milyen anyaga van a pólóknak, amire nyomtatnak és hogy milyen a nyomat minősége. Amikor megfogtam az egyik pólójukat, tudtam, hogy megvan a nyertes.

Már itt, a helyszínen is tudtam, hogy ez a cég nagyon jó minőségű pólókat nyomtat.

A pólók nem műszálasok, kellemes a tapintásuk, bírják a mosást, a vasalást ( persze azt csak óvatosan a minta miatt).

A minta, vagyis a nyomat pedig nagyon jó minőségűnek tűnt. Ezekkel a nyomtatott pólókkal általában az szokott a baj lenni, hogy nincsenek megfelelően az anyaghoz rögzítve a nyomatok. Több technológia is létezik egyébként, és van amelyik jobb, van amelyik kevésbbé jó.

A pólók minősége függ attól, hogy hogyan történik a póló nyomtatás.

Van transzfer nyomás, flex nyomás, direkt nyomtatás és szita nyomtatás is. A transzfer a klasszikus olcsó “rávasalós” technika, a szita nyomás pedig ennél már sokkal komplikáltabb, ugyanis itt nem papírról kerül hővel a minta az anyagra, hanem több rétegben sablonokkal kerül a szín az anyagra. Ezáltal a színek sokkal jobban megtapadnak, sokkal tartósabb és szebb eredményt létrehozva.

A transzfer nyomás termékein sokszor leesik egyben a minta vagy könnyen elszakadnak, feljönnek a minták, ettől nem kell tartani a szita vagy a direkt nyomás esetén.

A kérésemmel felkerestem a lolmarkt.hu oldalát, akik szita nyomással készítették el nekünk a pólókat, ami szerintem ár-érték arányban a legjobb technológia, így nem véletlen, hogy a cég is ezt használja. Hiszen nagyon figyelnek a minőségre, arra, hogy ne csak szépek, hanem tartósak is legyenek a pólóik.

Az eredmény egy nagyon tartós, jó minőségű póló lett, amit büszkén tudtunk odaadni az előrendelőknek, hiszen a póló a zenészt képviselte, a silány minőség az ő hírnevén ejtett volna csorbát.

Ezért választottam a lolmarkt.hu oldalt. Itt ugyanis a minőség garantált. Nagyon sok jót olvastam róluk, kiderült, hogy elég népszerű cég. Sokan szeretnek itt nyomtattatni és most meg is tapasztaltam, hogy miért.

Nagyon egyszerűen tudtam rendelni, nagyon segítőkészek voltak, nem voltak meglepve a nagy mennyiségű rendelés miatt, pár nap alatt elkészítették és ingyenesen postázták is a termékeket a részünkre.

A nagy tételszám nem okozott nekik gondot, az összes póló minősége egyenletes volt, nem volt egy selejt sem, aminek nagyon örültünk.

Maradéktalanul és tökéletesen teljesítették a rendelést, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a pólókat így hamar ki is tudtuk küldeni a megrendelőknek.

Egyébként ez a cég , a lolmarkt.hu nem csak nagy mennyiségben, hanem kis mennyiségben, akár egy-egy darabot is készít pólókból.

Vannak saját designjaik is, amiket meg lehet náluk vásárolni, ezek elég jópofák szoktak lenni, többnyire vicces pólók, pulóverek.

Ezek az itt, már készen kapható pólók kategóriákba vannak szedve a weboldalon, így szerintem nagyon könnyen meg is lehet találni a megfelelő pólót, ha mondjuk ajándékot keresünk, vagy csak szeretnénk egy jópofa, vicces pólóval feldobni a mindennapjainkat.

Online és helyszínen is vállalnak rendeléseket. Több helyszínen is van üzletük, személyesen is meg lehet nézni a pólók és a nyomatok minőségét, meg lehet venni az üzletben a honlapon kapható pólók egy részét és nyomtattatni is lehet itt, így akár pár órán belül a kezünkben tarthatjuk az egyedi pólót, amit itt készíttettünk.

Nekem ennek a nagy rendelésnek a gyors teljesítésével nagyon szimpatikussá váltak, megmutatták, mennyire jó minőségű termékeik vannak, hogy a mennyiség nem megy a minőség rovására, a nagy mennyiségű megrendelést is éppen olyan magabiztosan el tudják készíteni, mint a kisebb rendeléseket, szóval egy elég megbízható, precíz cégről van szó.

A méretek is teljesen rendben voltak, sok méretük van, több színnel is dolgoznak, több fazonban is lehet náluk rendelni. Nagy a választék pólókból, a méretek között van különbség, nem olyan minimális az eltérés, mint néhány más pólónál. A méretezés megfelel a valóságnak, szerintem ugyanolyan méretet kell választani, mint amit normális esetben vennénk.

Sok szín közül lehet választani náluk, így bármilyen mintához meg lehet találni a hozzá színben is passzoló pólót. De egyébként árulnak már táskát is, maszkot is, pulóverek is vannak és már fém bögre is van náluk.

Örülök, hogy rájuk találtam, mert nem hiszem, hogy máshol ennyire jó pólókat sikerült volna nyomtattatnunk. Jó minőségű pamut pólókat csináltattunk itt, mondhatni, hogy prémium minőségük van.

Szerintem ők a póló nyomtatás koronázatlan királyai! Tényleg nagyon meg voltunk elégedve velük, és a zenész barátom már tervezi is a többi merchet, mert most, hogy tudjuk, szájmaszkokat is gyártanak, azt is szeretnénk csináltatni.

Most, hogy beindult a karrierjük, elég sűrűn fogunk rendelni a lolmarkt.hu oldalról, hiszen erről a cégről tudjuk, hogy korrekt, jó minőségű és megbízható. Mivel nagyon jól ment a póló nyomtatás, biztosan a többi termékkel is szerencsénk lesz majd.