A dalaink kinyomtatásához új toner se ártott volna a nyomtatóba

A nyomtatás a mai világban már egy mindennapos dolog, épp úgy ahogy a zene hallgatás, az internet elérés, vagy a telefonálás. Mégis, épp úgy, ahogy az internet számláját be kell fizetni, a telefont fel kell tölteni, a zenét pedig le kell tölteni (rosszabb esetben), ugyan úgy a nyomtató tonerét se árt néha lecserélni. Ugyanis épp egy hangpróbára készültünk a zenekarral, de még szerencsére csak elméleti fázisban voltunk, mikor rájöttem, hogy de nem jó a toner a nyomtatóban. Már régóta akartam rendelni egy újat, de valami fontosabb mindig közbe jött. Szóval, most úgy tűnt a sors közbe szólt, és itt az idő, hogy HP toner vadászatra induljak, persze csak metaforikusan. Ha tovább akarjuk vinni a dolgot, a terepem az internet volt.

HP toner

Végül nem kellett sokat kutakodnom, a préda önszántából kínálta fel magát, és itt abbahagyom a vadászos metaforákat, mert nagyon gázok. Valószínűleg az unokahúgom hatására van, aki erdész-vadásznak készül. Na, de vissza a témához. Az oldal, ahol a HP tonert találtam valójában nem csak tonerekkel, hanem patronokkal, lézer alkatrészekkel, film és festékszalagokkal valamint különböző papírokkal is, de főleg fotópapírokkal kereskedik. Szerintem, ha valakinek sürgősen kéne az említettek közül valamelyik, ide mindenképp megéri benézni. A felkínált választék szerintem óriási, az nagyon látszik, hogy értik a dolgukat. Na, de ezt vajon honnan tudom? A legismertebb, és néhány kevésbé ismert márkákat mind feltüntetik főleg a tonereknél, így ha valakinek arra van szüksége, szerintem náluk nem lőhet bakot. Persze a márka nem minden, ha a megfelelő fülre rákattintunk, a márkán belül egyből több tucatnyi típusú nyomtató jelenik meg, amiből a potenciális vásárló kiválaszthatja a sajátját, így biztosra mehet a vevő, hogy olyan termékhez jut, ami megfelelő az ő gépébe.

Szerintem a mai világban nagyon sokan gondolkodnak úgy, még ha a tonerről konkrétan nem is, de a patronokról mindenképp, hogy: patron-patron, nem mindegy milyet veszünk? Talán annyit tesznek a megfelelő fajta termék választása érdekében, hogy márkát azért egyeztetnek, de ennyi. És rendben, itt a legtöbb termékhez jár egy év garancia a 14 napos visszaküldés és visszafizetés mellett, de azért az ember nem szeret feleslegesen plusz köröket futni. Szóval én teljesen meg vagyok elégedve a az oldal elrendezésével és felépítésével.

Ha a vásárlónak kérdése van, az ügyfélszolgálat telefonszáma az oldal jobb felső részén található, de a kapcsolat fülre kattintva lehet ímélben is keresni őket. Én személy szerint ezt preferálom, mert könnyebben össze tudom szedni a gondolataimat, és biztos lehetek benne, hogy semmilyen fontos információt nem hagytam ki. A telefonhívások olyan spontánok, hogy gyakran elfelejtem közben, mit is akartam kérdezni, mert annyira egyből kell mondani mindent. Persze ennek van az ellenkezője is, aki inkább a telefont szereti és az ímélt kerül. Itt mindkettőre van lehetőség. Sőt, gondolom a nagyobb cégeket, nyomdákat és hasonló létesítményeket figyelembe véve, még árajánlatot is lehet tőlük kérni, ha esetleg valaki, gondolom, nagyobb mennyiségben szeretne tőlük vásárolni.

Ó, és talán az egyik legjobb tulajdonságukat ki is hagytam! Minden terméket, ártól és súlytól függetlenül ingyen kiszállítanak. Ez az egy éves garancia mellett szerintem a legtöbb ember számára nagyon meggyőző érv tud lenni a vásárlásra. Engem legalábbis nagyon meggyőztek, szóval szépen kiválasztottam a megfelelő HP nyomtató típusát, és a HP toner mellé még egy adag fekete és színes patront is rendeltem, mivel már elég régóta nem lett az se után töltve. Ha jól belegondolok, örülhettem, hogy eddig bírta minden nagyobb gond nélkül a nyomtató a strapát.

A szállítás, mint már mondtam ugyan ingyen van, de azt azért nem árt megnézni, hogy mennyire van készleten az adott termék. Különböző kis szimbólumokkal jelölik egy-egy termék elérhetőségét. A zöld pipa azt jelenti, hogy ha a rendelést még dél előtt leadja az ember, 1-3 napon belül meg is érkezik. Ha cián kék – bocsánat, de ez annyira tetszik, a legtöbben csak világoskéknek mondanák, vagy valami hasonló, de itt cián kék – a pipa, akkor 1-4 napon belül várható a szállítás. Ha viszont narancssárga homokóra van mellette, akkor a forgalmazónak úgy kell beszereznie az adott terméket, mivel nincs raktáron. Írják is, hogy ebben az esetben nem tudják pontosan, mennyi időbe fog telni a beszerzés, így az ügyfél legyen türelemmel. Persze, ha nagyon sürgős a dolog, biztos vagyok benne, hogy megértik, ha más forgalmazóhoz fordul a potenciális vásárló, de egyrészt a termékek többsége zöld vagy cián kék pipával rendelkezik, másrészt érdeklődni mindig lehet. Én a biztonság kedvéért, és ha megtehetem, ilyen esetben is várnék 2-3 napot, másfél hét várakozás nem egy akkora nagy dolog, pláne hogy a nyomtatás nem feltétlenül egy mindennapi szükséglet.

Fizetni lehet kártyával és készpénzzel is, utánvéttel, előre utalással vagy átutalással. Meg kell valljam, nem igazán tiszta, hogy mikor nem lehet készpénzzel fizetni. Ugyanis írnak ilyet, hogy a saját futárszolgálatukkal lehetséges csak a készpénzes fizetés. Ugyan nagyon nem nagyon izgat a dolog, hiszen a szállítás így is úgy is ingyenes, csak egy csöppet fura, hogy közben az utánvétnél ott a készpénzes és kártyás fizetési mód is, mint lehetséges opció. Ez a rendelés folyamán se jelent meg újra, sőt a GLS mellett is ott volt a két opció. Ezt csak azok számára írom, akik esetleg jobban preferálnák egyiket, vagy másikat, de valamiért jobban bíznak a GLS futárszolgálatban. Az ő megnyugtatásukra is mondom, hogy mindkettőre van lehetőség, és teljesen zökkenő mentesen lehet intézni náluk mindent.

Én nagyon elégedett voltam mind a HP tonerrel, mind a patronnal. Ami még talán érdekes lehet a lehetséges vásárlók számára, az az akció/kedvezmény lehetősége. Kettő vagy három termék vásárlása esetén egy bizonyos összeggel csökken a kosár tartalma, így ugyan többet vesz az ember, mégis spórol valamennyit. Hozzátéve az ingyenes szállításhoz és a garanciához, szerintem mindenképp megéri itt vásárolni. Ha pedig esetleg nem tudjátok, mit kéne keresnetek, a bloguk talán útba tud igazítani titeket. Nekem van annyi bőr a képemen, hogy írjak nekik, és úgy kérjek tanácsot, de szerintem ez a módi is teljesen jól működik.

Ha esetleg nektek is hasonló problémátok van, nyugodtan nézzetek be hozzájuk. Annyit határozottan megér az oldal, hogy körülnézzetek. Vásárolni nem muszáj, de szerintem ennél jobb áron nem valószínű, hogy sikerül valahol találnotok nyomtató alkatrészt. Természetesen próbálkozni ér, de én szóltam előre.