Hajóbérlés Balatonon egy vonósnégyessel

Romantikus alkatnak tartom magam, ezért mindent megteszek, hogy a szerelmemmel éreztessem, mennyire szeretem. Az elcsépelt, sablonos gesztusoktól kiráz a hideg, inkább újító, merész, fantáziadús tettekkel próbálom megtartani kettőnk közt a lángot. Volt már olyan, hogy egy egész napos túrázás után egy menedékházban főztem meg kedvesem kedvenc ételét, melyhez a hozzávalókat az egész úton magamon cipeltem. Olyan is volt már, hogy a szerelmem ablaka elé, a hóból építettem neki szerelmes hóember párt, a legutóbbi akcióm azonban túltett mindenen.

Imádjuk a hajókázást, a víz, a hullámzás, a napfény tölti fel lelkünket, így hát kitaláltam a legszuperebb programot, amelyre a kapcsolatunk alatt még nem volt példa! Hajóbérlés a Balatonon – ez volt az ötlet. A BalatonPro rendezvényszervező cégtől, akikkel előre leegyeztettem az elképzelésemet. Adott volt egy vitorláshajó, melyhez lehetett kérni pár órára hajóskapitányt, aki kivisz minket a Balaton közepére, majd visszahoz a kikötőbe, ahol eltölthetjük az egész délutánt, vagy akár egy estét is a hajóban. Az elképzelésemnek megfelelően kaptam egy árajánlatot a BalatonPro-tól, melyben minden egyes részletre kitértek. A csomagot variálhattam, kiegészíthettem, módosíthattam, nagyon rugalmasak voltak. Kaptam egy személyes ügyintézőt is, akivel telefonon tarthattam a kapcsolatot.

Az ötletem az volt, hogy elhívok a romantikus hajókázásra egy vonósnégyest, akik a kedvenc műveinket fogják eljátszani nekünk a balatoni naplementében. Őrülten hangzik, ugye? Hát megcsináltam!

Szerelmemnek sejtése sem volt arról, hogy hová készülünk. Szombat délben, beültettem az autóba és az M7-es felé vettük az irányt. Akkor már gyanakodott, hogy nem ebédelni megyünk. Siófoknál lehajtva az autópályáról már kérdezgette, hogy wellnessezni megyünk-e, de nem mondtam neki semmit. A parkolóban gyorsan SMS-eztem a szervezőnek, hogy megérkeztünk és készítsék a hajót. Megálltunk a kikötőtől pár száz méterre és sétálgatni kezdtünk, majd betértünk a kikötőbe, ahol a vitorlás felé vettük az irányt. Halk zene szólt, mondtam a kedvesemnek, hogy nézzük meg, vajon honnan jön, mert nagyon szép hegedű muzsika. Megtaláltuk a vitorlást, ahol egy vonósnégyes ült a hajó tatján és felszálltunk rá. Kedvesem teljesen ledöbbent, mert most realizálódott benne, hogy ezt én szerveztem neki. Pár perc múlva ki is hajóztunk a kikötőből, miközben halk zene szólt körülöttünk.

hajóbérlés balaton

A szervezés tökéletes volt, köszönet a BalatonPro hajóbérlő csapatának és a kegyes időjárásnak. Nem volt szélcsend és nem is tombolt viharos szél, éppen jó szellő fújt ahhoz, hogy kényelmesen élvezzük a pillanatot. A hajóskapitány nem zavart minket, de ha kérdeztünk tőle a vitorlásról meg a Balatonról, akkor készségesen válaszolt.

Aztán egy adott pillanatban, a hajóút felénél elővettem a zsebemből azt a bizonyos kis bársony dobozt, majd letérdeltem a szerelmem elé. Elmondtam neki, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy egymásra találtunk, nála jobb társat el sem tudnék képzelni és vele szeretnék családot alapítani, leélni az életemet. Feltettem a kérdést, hogy hozzám jönne-e feleségül?! Azt hiszem mondanom sem kell, hogy mi volt a válasza. Teljes extázisba estünk mind a ketten. Felhúztam az ujjára a gyűrűt, megcsókoltuk egymást és a vitorláshajó orrából néztük összebújva, halkan a naplementét.

A kikötőbe visszaérve megköszöntük a gyönyörű muzsikát a vonósnégyesnek, elköszöntünk a privát hajóskapitányunktól és elmentünk vacsorázni a közeli szálloda éttermébe, melyet a BalatonPro csapata foglalt le nekünk, sőt, egy előre megrendelt menüvel is kedveskedtek. Volt egy kis kavarodás a fizetés körül, ezért fel kellett hívnom a szervezőt szombat este, aki azonnal fogadta a hívásomat, rendezte az ügyet az étterem vezetőjével. Minden gyorsan megoldódott. A vacsora után andalogtunk még egy kicsit, aztán visszatértünk a kikötőbe a hajóra és ott kettesben töltöttük az éjszakát.

A hajóbérlés Balaton partján nem éppen a leghétköznapibb lánykérési szituáció, de nem is törekedtem az egyszerűségre, inkább extrán romantikus alkalmat szerettem volna teremteni, hogy erre a napra örökké emlékezzünk. Persze lesz majd esküvő, lagzi, egyszer majd gyerekek is, de ez az alkalom az életünkben az, amikor még csak kettesben vagyunk, csak mi számítunk és igazán át tudjuk élni a pillanatot. Javaslom férfi társaimnak, hogy ha egy igazán felejthetetlen élményt akarnak szerezni szerelmüknek, akkor béreljenek hajót egy napra és a siker garantált lesz! A BalatonPRO áll rendelkezésre!