Egy nyári gumi akció segítségével vettünk részt a fesztiválon

Megvan az az érzés, amikor végre szabadságon vagy és az M7-esen zúzol a Balaton felé arra a zenei fesztiválra, melyre már oly régóta vágysz? Út közben a kedvenc számaidat hallgatod és ahogy az autó ablakán kihajolsz, ragyogó, hosszú, hullámos hajadba kap a lágy déli szellő?

Nekem sem, mert egyrészt nincs ragyogó, hosszú hajam, másrészt pedig a balatoni utat sajnos halasztanunk kellett. A kedvenc zenéinket töretlenül hallgattuk ugyan tovább, de nyári gumi nélkül nem mehettünk sehova. Pláne nem ilyen hosszú útra.

A balatoni szállások sajnos nem olcsók, a foglalás eléggé lenullázott, így ahhoz, hogy nyári gumit vehessünk, nyári gumi akció után kellett néznünk. Na, nehogy már két pár gumi akadályozza meg, hogy eljussunk végre egy jó koncertre! Még jó, hogy a gumidiszkont.hu-nál éppen nyári gumi akció volt. Így éppen maradt pénzünk rá, hogy beszerezzük a gumiabroncsokat. Ügyesen ki is választottam az autóra megfelelő típust, azzal azonban bajban voltam, hogy mégis mekkora méretűt kell vennem. Nagyon reméltem, hogy az említett oldal a segítségemre lesz. Ez így is lett. Megtudtam, hogy az autó régi kerekein minden bizonnyal fel van tüntetve a méret. Ha azonban mégsem találnám meg, használhatom a weboldalon lévő autógumi keresőt, ahol a gyártási év és az autótípus megadásával rátalálhatok egy halom gumira, ami biztosan passzolni fog az autómra. Minden esetre jó tudni, hogy méretválasztás esetén tehát elsősorban a gyári ajánlást kell figyelembe venni!

nyári gumi akció

Azt már tudtam, hogy milyen méretű gumik kellenek, azt azonban nem, hogy miután kézhez vettem őket, mégis hogyan fogom lecserélni a régieket? A használ téli gumikkal mit csináljak? Kész szerencse, hogy miközben nyári gumi akció után kutattam, ezekre a kérdésekre is megkaptam a választ. A gumicserét csak szakműhelyben cserélhetik hozzáértő autószerelők. Csak az ő szakértelmük és felszerelésük tudja garantálni a biztonságos, stabil felhelyezést.

A régi gumikat, gondoltam beszámítják az új vásárlásába, még így is, hogy nyári gumi akció során veszem meg őket. Sajnos azonban erre nem volt mód, hiszen használt gumi forgalmazásával nem foglalkoznak. Mivel azonban megállapítottam, hogy a téli gumik még abszolút használhatóak, elrakhatom őket télre, csupán néhány lényeges dolgot kellett szem előtt tartanom. Nem szabad őket fénynek közvetlenül kitéve tárolni, az erős napsugárzás ugyanis károsan hat a gumi élettartamára. De nemcsak a sötétség fontos, hanem hogy a hely, ahol tároljuk a gumikat, száraz és hűvös is legyen. Jó, ha megjelöljük a gumikat, hogy pontosan hol helyezkedtek el, így amikor elővesszük őket, könnyebb lesz felrakni.

Nyári gumit vásárolni tehát mégsem olyan egyszerű, még akkor sem, ha épp kifogtam a nyári gumi akció lehetőségét. Az azonban biztos, hogy máskor is a gumidiszkontnál fogok vásárolni, hiszen rendkívül széles választékkal és kifogástalan minőségű termékekkel várnak minden vásárlót. Sőt, még az árra sem lehet panasz. Gyorsan kiszállítják a megrendelt gumikat és a gyártói garancia is alap, hogy jár hozzájuk. A rendelésem tehát csupa pozitív dolgot hozott.

De ami a legjobb, hogy miután kihasználtam a nyári gumi akció lehetőségét, még arra is maradt pénzünk, hogy most már aztán tényleg leutazzunk a Balatonra és részt vegyünk a zenés rendezvényen. Így már valóban biztonságosan, gördülékenyen utazhattunk, hála annak, hogy éppen nyári gumi akció volt.