A lufikhoz mi magunk vásároltuk a héliumot

A férjemmel egy zenei fesztiválon ismertük meg egymást, mert mind a ketten a zene szerelmesei vagyunk. Én gyerekkoromban hangszeren játszottam, vagyis hegedülni és csellózni tanultam. Nagyon szerettem és volt is tehetségem hozzá, de aztán jött a középiskola, ahol rengeteget kellett tanulnom, és egyszerűen nem jutott idő az ilyen egyéb tevékenységekre. A férjem pedig a rock zene megszállottja volt, igazi rocker. Persze ez mára már elkopott, de régen tényleg hosszú haja volt és úgy öltözködött, mint egy igazi rocker.

A megismerkedésünkből pár évre rá házasság lett, amiből két gyönyörű gyermekünk született. Persze ez sem most volt, mert a nagyobbik lányunk a múlt héten lett 10 éves, gyosan múlik az idő.

A születésnapjára szerettük volna meglepni egy igazán emlékezetes eseménnyel. A torta és a dekoráció mellett még lufikat is vettünk, amiket mi magunk fújtunk fel. Ehhez a hélium palackot a gazpalackfutar.com oldalról vásároltuk. Korábban felfújva vásároltuk meg, de mivel a hélium palack ár nagyon kedvező, így gondoltuk, hogy idén külön vesszük meg a lufikat és palackot és mi magunk csináljuk meg.

Az említett oldalon sokféle héliumos palackot árulnak, vagyis különféle kiszerelésekben. A legkisebb kiszerelés az 1 m3-es, 5 literes palack, amit mi is vásároltunk, míg a legnagyobb kiszerelés a 10 m3-es 50 l-es palack. E két véglet között is találunk különböző űrtartalmú palackokat, mint a 10, 27 vagy akár a 40 l-es. A palackokban található nyomás általában 150 és 200 BAR között mozog attól függően, hogy milyen kiszerelésről beszélünk. A magasságuk és az átmérőjük is teljesen változó. A legkisebb csupán 45 cm magas és 140 mm széles, míg a legnagyobb kiszerelés már 150 cm magas és az átmérője pedig 230 mm.

Ha rendelni szeretnénk, akkor hogyan működik a rendelés ennél a cégnél? Nagyon egyszerű. Nem egy megrendelő felületet fogunk találni a honlapon, illetve nincs egy ügyfélszolgálat, amelyet bármelyik pillantaban tudunk hívni. Természetesen található egy telefonszám az oldalon, viszont mivel ez egy családi vállalkozás, így sokszor nem tudják azonnal fölvenni a telefont.

Ezért találták ki, hogy kérhetünk egy visszahívást. A weboldalon fölül találunk egy “visszahívást kérek” menüpontot. Ha erre rákattintunk, akkor az űrlapon ki kell töltenünk néhány adatot. Meg kell adnunk a nevünket, a telefonszámunkat, az email címünket, illetve van egy kis mező, ahol üzenetet tudunk hagyni. Ebbe a kis mezőbe le tudjuk írni, hogy pontosan mivel kapcsolatban kérjük a visszahívást, illetve bele tudjuk írni a konkrét megrendelést. Ezután csak rányomunk a piros gombra és türelmesen várunk, hogy visszahívjanak. Ez az esetek nagy többségében nem szokott napokba telni, hanem olyan 1-2 órán belül visszahívnak minket.

Egyébként maga a vállalkozás egészen pontosan Vácon található, így a palackok házhozszállítását Budapest 20 km-es vonzáskörzetében vállalják csak.

A hélium palack mellett egyébként nagyon széles a kínálat más palackokból is, úgyhogy akinek valamilyen típusú gázpalackra van szüksége azt biztos, hogy itt megtalálja.

Nekünk szerencsénk volt, mert még aznap kiszállították a palackot amikor megrendeltünk, úgyhogy nagyon elégedettek voltunk a szolgáltatással és a hélium palack árával is.