Szereted a zenét? Tiéd a nyár!

Nekem több olyan szaktársam, egyetemi ismerősöm is volt a tanulmányi éveim alatt, akik ebben az életszakaszukban koncertről koncertre jártak.

Ennek a kulcsa legtöbbjük számára a TopiWork Iskolaszövetkezet volt. Ez egy olyan hely, ahol diákmunkát közvetítenek ki, amennyire én tudom, főleg egyetemista korúak számára, akik felsőoktatásban tanulnak. De nem csak nekik – viszont én erről tudok beszámolni…

Már bánom, hogy én nem éltem ezzel a keresetkiegészítési, vagy zsebpénz szerzési lehetőséggel, mert mint utólag megtudtam, nem is csak potom zsebpénzről van szó. A TopiWork Iskolaszövetkezet olyan munkákat közvetít, amivel egyrészt nagyon jól lehetett keresni mindig, másrészt előzetes szakmai előmenetelben is segítettek mindenkinek ezáltal. Hihetetlen, hogy mennyire komoly cégek alkalmaztak az egyetemista társaim közül sokakat, ezen évek alatt. Ne legyetek olyanok, mint én, hogy nem néztek körül eléggé, ezért lemaradtok egy pótolhatatlan lehetőségről! A TopiWork Iskolaszövetkezet nem semmi, amit csinál. Nekem elenyésző volt az ismereteim világa, amit a diákmunka szegmenséről gondoltam…

Vannak műszaki, gazdasági, marketing területek is a komolyabbak között, bár a barátaimtól tudom (akiket említettem), hogy van nyári meló is, ami olykor olyan területekhez kapcsolódott, ahol egy fiatal ember munkaidő után jól is tudta érezni magát. Tehát mondjuk fesztiválokhoz.

Mások annyira megszedték magukat év közben, hogy mindenféle zenés rendezvényre nyáron VIP-jegyet vettek és elutazhattak bárhová. Széles a skála, a választék a munkatípusok között, de a Topinál az a lényeg, hogy eljutottak oda, hogy felismerték, a fiatalok foglalkoztatásában nagy potenciál van és ez egy olyan terület, ahol mindenki jól jár: munkavállaló és munkáltató egységesen. Mert ebben a magyar állam is nagyon támogató! Szóval hajrá!

TopiWork Iskolaszövetkezet