In memoriam Flipper Öcsi

"elpattant egy húr, végtelennek tűnő pillanat
elpattant egy húr, csak egy halvány mosoly maradt"

A mindig mosolygó, lelkes Öcsi l982-től a Hungaria, majd egy év múlva a Dolly Roll igen értékes tagja lett. Intelligens embert és jó barátot ismertünk meg személyében. Hamar előtűnt tehetsége, előadóként igen gyorsan meghódította a közönséget, sőt zeneszerzőként, illetve szövegíróként is sokat tett a Dolly Roll sikeréhez. Az "Arrivederci amore" c. dallal mai ésszel felfoghatatlanul nagy sztár lett szinte egy pillanat alatt, rajongók ezrei bombázták, a lányok imádták, sikítozva rohanták meg. Majd jött a Gina, Bossanova senorita, Link a lány, és még rengeteg sláger, mely ma is előkelő helyen van a slágerlistákon, a mai fiatalok is kívülről fújják...

Valódi sztárhoz méltóan mindenkivel kedves, figyelmes, ugyanakkor szerény volt. Nem maradt aláírás nélkül soha egyetlen rajongó sem. Imádta a színpadot a közönséget, az életet.

Dedikáló turnékon több ezres tömeg várta a csapatot mindenhol, és átéltük nem is egyszer azt a filmekben látható jelenetet, amikor szó szerint menekülni kellett a felajzott rajongók elöl…Nevetve és büszkén mondta, hogy ez olyan volt, mint amit a Beatles filmben láttunk... Ilyen elképzelhetetlen sikerek után mégsem "szállt el".
A koncerteken csillogott, mindig magára vonta a figyelmet. Jól lehetett vele "dolgozni" a színpadon, mert figyelt a többiekre. Öcsi hitt a közös munkában, amikor saját szerzeményeit bemutatta nekünk, várta az ötleteinket, és fordítva, Ő is hozzátett a magáét. Igazából valamennyi dal közös munka eredménye volt. Slágerei nagyban hozzájárultak a Dolly Roll hanghordozók milliós példányszámaihoz, -a sok arany-, platinalemez, és a gyémántlemez (l millió) elnyeréséhez.

Kellemes társaság volt, mindenkivel megtalálta a hangot. Rengeteget koncerteztünk, de nem fáradtunk el, mert a hosszú utakat végig nevettük. Olyan is volt hogy egy új dal ötlete a kocsiban született meg, amikor az amúgy is zsúfolt buszban előkerült a gitárja…!!! Zenészek és technikusok egyaránt szerették, sok barátja volt.

TV-felvétekre, turnékra jól felkészült, sok apróbb és nagyobb ötlettel állt elő, és szívesen alakítgatta zenész-társai kinézetét is. Szabadidejében fejlesztette színpadi megjelenését, mozgását. Minden közös zenekari megmozduláson aktívan részt vett, soha nem vonta ki magát semmilyen munkából...

- és mindez ma már csak múlt idő, Személyében egy értékes embert veszítettünk el!

2008. november 25-én Öcsi örökre elment...

Kívánjuk, hogy egy másik égi zenekarban találd meg mindazt, amit itt lenn is szerettél volna!

Köszönjük, hogy velünk voltál, -slágereidben, dalaidban tovább élsz!

Búcsúznak Tőled kollegáid és barátaid.

EMLÉKALBUM >>