Az együttesről…

1980-ban csatlakozott Dolly a Hungáriához. Ebben a felállásban rekordokat értek el: 2 platina- és 4 aranylemez. 1983. június 26-án az együttes átalakult: megszületik a Dolly Roll: Dolly, Flipper Öcsi, Novai Gábor, Kékes Zoltán, Fekete Gyula és Zsoldos Gábor. "Vakáció" c. nagylemezük nagyon jól sikerült, pillanatok alatt felkerültek a magyar popzene élére. Három hónap alatt aranylemez (100 000 példány), majd további két hónap múlva platinalemez (250 000 példány). Nagyot lendített a hírnevükön a Budapest Sportcsarnokban rendezett koncert, majd az 1984. évi turné 50 előadással.

A következő években 4 arany-, 1 platina- és 1 gyémántlemezt (1 000 000 példány) gyüjtenek be. Újabb Sportcsarnokbeli koncert, újabb turné. Hetente több száz levelet kaptak és Fan club-juk minden héten megtelt.Ennek az idoszaknak még a lemezei az "Eldoradoll", a "Happy Coctail" és az "Oh La La".

1986-87-ben átalakult az együttes, az új tag Richie lett, aki dobol és énekel. A megújult együttes bemutatkozó albuma, a "Játék az élet" és az országos lemezbemutató turné újabb sikersorozatot indított el, s azonnal megkapták következő aranylemezüket is. A következő album címe "Zakatol a szív". Ez rockosabbra, keményebbre sikerült, ami közönségüket meglepte. Újabb lemezük, az "Ábrándos szép napok" egy hét alatt a slágerlisták élére került, persze ez is aranylemez lett. Ez idő tájt kérte fel őket a Rockszínház, Anthony Burgess: One hand clapping c. világsikerű regényéből színpadra átírt "Egy tenyér, ha csattan" c. darabhoz írják meg a betétdalokat, melyeket ők játszottak el. A dalokból egy új albumot is összeállítottak, ez a "Dupla vagy semmi". 1990-ben újabb változások: négyen maradnak és új kiadóhoz szerződnek. A sikerük változatlan. Második feldolgozásalbumuk is megjelent: "Ébreszd fel a szívemet" címmel, mely ugyancsak eljutott a platinalemezig. A "Rég volt, szép volt" a saját dalaikat tartalmazza, szintén aranylemez lett.

Ezekben az években félévente jelentek meg albumaik. Az egymást követő lemezek változatosak, amit a rajongók nagyszámú vásárlással díjaztak. Meglepő fordulat az együttes életében: 1992-ben meghívták az 50-es évek Rock 'n' Roll királynőjét, Wanda Jacksont,és készítettek vele egy közös lemezt. Wanda Jackson elfogadta meghívásukat, Budapestre jött, hogy felénekelje a dalokat: "Let's have a party", "Tweedle dee", "Stupid cupid". Elkészült a lemez, melynek címe: "Rock&Roll-ra hívlak". Az album egyik legjobban sikerült száma a "Rip it up",mely két nyelven íródott, Dolly és Wanda együtt éneklik. A "Késő a bánat"című slágert Wanda angolul énekli./ "Too late"/. Az albumot Budapest legnagyobb terén, a Felvonulási téren adták elő,több mint 100 000 néző előtt. 1993-ban a PolyGramm kiadóhoz szerződtek.

Következő albumukhoz pályakezdő fiatalokat kerestek, hogy közreműködjenek a "Beat Turmix 60"-on. Az év végén megjelent a "Tipi Tapi Dínó", ami gyerekeknek készült. A "Beat Turmix 60" nagy sikere felbuzdította óket egy újabb feldolgozásalbumra, melyre latinosabb dalok kerültek fel. A nagy sláger a "Popocatepetl Twist" lett. 1994-ben a "Tipi Tapi party" az előző "Tipi Tapi Dínó" mintájára készült. 1995-ben újjáélesztették Hungáriát egy nosztalgiakoncert idejére, melyhez Dolly és Kékes Zoli is csatlakozott. A koncertet a Népstadonban rendezték meg több mint 90 000 néző előtt. Ekkor Richie műsorvezetőként tevékenykedett az akkor induló Music Top TV-ben. Megírták 1996-ban a Magyar Olimpiai Csapat indulóját, az albumuk címe is: "Atlanta, Rá-Rá-Rá Hajrá!!!". Az előző két Tipi Tapi album nagy sikerén felbuzdulva megjelentetik a "Tipi Tapi Tamagocsi" dalt a "Tipi Tapi Meseországban" c.lemezükön. A sláger több nyelven is elkészült.

1998-ban a Dolly Roll megalakulásának tizenötödik évfordulóján az eredeti csapat állt össze, hogy szuperkoncertet adjanak a Sportcsarnokban. Ennek anyaga, a "Vakáció-ó-ó '98 koncertalbum" CD-n is megjelent.

1999-ben Dolly Roll stílusban dolgoztak fel népszerű operetteket. Az album címe "Poperett". Turnéztak Ausztriában, Németországban, Bulgáriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Olaszországban, Ukrajnában, Jugoszláviában és Csehországban.Felléptek New Yorkban is. Számtalan élő koncert, showműsorok, fesztiválok. 16 év alatt több mint 3 millió eladott hanghordozó, 15 arany-, 3 platina- és 1 gyémántlemez, Nívódíj, Emerton-díj,Huszka díj, videoklip verseny első hely:/Zakatol a szív/. Dolly Európában és Magyarországon az egyik legismertebb és legjobb hangú énekesnő.

2000 őszén már a boltokban Dolly első önálló albuma,melynek címe:" Könny és mosoly".A lemez igazi szerzői alkotás ,minden dal zenéjét ,szövegét ő írta,ő hangszerelte és ő is énekli. Egy ilyen pályát nem lehet csak zenével-, szóval és betűvel is meg kell örökíteni az utókornak: ezért már megjelent egy sztory könyv Dolly életéről, "Dolly Wood Story" címmel az 1980 előtti és utáni eseményekről, természetesen az ő szemszögén keresztül, sok-sok még eddig el nem mesélt sztorival, műhelytitkokkal, rengeteg, még sosem látott képpel. Persze egy könyv sem jelenhet meg zene nélkül: ezért tartalmaz egy mini CD-t, melyen egy eddig még nem sohasem hallott dalt énekel ,csak az olvasóknak!

2001 novemberében egy különleges élő koncerten vesz részt Dolly, -Csepregi Éva, Vincze Lilla, és Zoltán Erika társaságában. Az előadás megálmodóját, Hanyecz Évát, profi szervezés dícséri, melyben a hangosításon, gyönyörű színpadképen felül, különleges, egyéniségüknek megfelelő fellépő ruhák, fodrász és sminkes áll a művészek rendelkezésére. A koncertet TV-felvételen is rögzítik. 2001. szilveszterét a Dolly Roll Melbourne-ben tölti egy ausztráliai koncert-turné első állomásaként. Egy hónap alatt több nagyvárosban lépnek fel nagy sikerrel. (Melbourne, Sydney, Goldcoast, Wollongong).

Az előadások között némi pihenésre is jut idő, természetesen Ausztrália nevezetességeinek (és állatainak -coala, kenguru, emu, cápák delfinek, pókok,- stb.), felfedezésével együtt.

A 2002-es év kiemelkedő eseménye az RTL Klub "Dalnokok ligája" sorozatában való részvétel. A nagysikerű TV műsorban az együttes újabb oldaláról mutatkozott be. Különböző stílusokban és a hozzá kitalált színpadi produkciókban arattak hatalmas sikert.

2003 nyarán a margitszigeti szabadtéri színpadon rendezték Dolly jubileumi koncertjét, melyen 20 év kimagasló slágereit adta elő az énekesnő. Vendégei voltak Marót Viki, a Nova Kultúr zenekar kísért és a régi, kedves zenésztársak: Szikora Robi, Fekete Gyula és a maiak: Richie és Kékes Zoli is hozzájárultak a koncert sikeréhez.Még ez év oszén jelent meg az élő anyag CD-je 20 dallal "Jubileumi koncert"címmel.

A 2004-es év a koncertek éve volt. Bejárták az egész országot, voltak Erdélyben, és a felvidéken is.

2005 egy új Dolly önálló CD elkészítésének, felvételének az éve. Ősszel jelent meg a "DOLLY PluSSSz.", mely CD minden dalát-szövegét Dolly írta és hangszerelte, tehát egy igazi szerzoi album. Csak egy kakukktojás dal található a lemezen, amely igazi szenzáció: ugyanis a szerzője Fenyő Miklós és együtt is éneklik.

A CD-n van még két szuper duett is: Szandival és Szulák Andival. És ami manapság különlegességnek számít: teljesen élő a felvétel. Nyugodtan állíthatjuk, hogy ez a szerzői anyag Dolly egyik csúcsteljesítménye. 2oo6-ban ismét a koncertezésé a főszerep. Járnak az USA-ban: Floridában és New Yorkban, mindenütt nagy sikert aratva.

Augusztus elején Dolly meghívást kap Fenyő Mikitől szigeti koncertjének vendég fellépésére. Az együtt rég nem látott két sztárt a közönség nagy szeretettel fogadta.

2007 évet a nagy tervek, és azok meg nem valósulása jellemezte. Szinte karnyújtásnyira volt egy Hungária Stadion buli, de a végén sajnos a tagokon kívülálló okok miatt meghiúsult.Persze ami késik, nem múlik.

A közelmúlt, a 2010-es év produktuma az "Emlékszel még?" szuper dupla válogatás 38 dallal, nagy slágerekbol és néhány elfelejtett, de nagyon kellemes dalból összeállítva, feljavított hangzással.

Régen várt kiadvány a 2011 karácsonyra boltokba került "Dolly Roll Karácsony" c. CD és a "Játék az élet" DVD-CD válogatás az együttes legnagyobb klip-sikereivel és egy "házibuli" non-stop hanganyaggal a táncolók kedvéért.

A DVD külön érdekessége, hogy 4 olyan klip is megtalálható rajta, melyek csak ezen a korongon láthatók!

És most itt a legújabb "Dupla vagy semmi" DVD-CD válogatás, mely a múlt évi nagysikerú kiadvány folytatása, az arról kimaradt és vadonat új klippekbol összeállítva és egy különleges CD, mely igazi érdekességeket tartalmaz "Dolly Roll Extrák" címmel.

A jövo évi kerek 30 éves jubileum elozményeként, reméljük sok örömet fog okozni a kedves rajongóinknak!

29 év, 27 lemez, több mint 5.000.000 eladott hanghordozó, 12 arany, 3 platina, 1 gyémántlemez, számtalan felejthetetlen koncert. Ímponáló mérleg!