Búzafűről

Én lassan 10 éve iszom a bio-búzafű frissen kipréselt levét, fantasztikusnak tartom.

A Csörsz utcai ÖKOPIAC-on szerzem be, a MOM Müv. Ház kertjében, csak szombaton van nyitva fél 7 - 12-ig. A Csörsz u-i bejáraton balra a 3. pavilonban /BIOHÁLÓ/ kapható a friss búzafű és a sokféle jobbnál jobb biocsíra : ezekből 5 doboznyit szoktam egy hét alatt elfogyasztani, akár önmagában, vagy szendvicsek tetején - jó vastagon...-, vagy saláta gyanánt, bármilyen főtt vagy nyers ételhez, - nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal... Tehát nagyon is egészséges! Először próbaként, aki még nem kóstolta, a vegyes csírát ajánlom, mert abban 5 féle csíra van...

Búzafű:

Minden reggel éhgyomorra iszom a frissen kipréselt levet, aztán fél órát várok, majd egy nagy pohár folyadékot iszom, - újabb fél óra múlva eszem - hát ennyi! Az adagolást egy evőkanállal kell kezdeni, aztán finoman emelni az adagot, de ezt a Bioháló fent említett pavilonjában - testre szabva el is magyarázzák. Lehet ott kapni hozzá kézi darálót, mert turmixgépbe nem szabad tenni a füvet. Igaz van egy elég drága gépi daráló is (ez lassan forog!!), én pár éve már azzal préselem, mert elég nagy mennyiséget iszom. Elárulom, hogy ami habos fű a pohár alján marad, azt rákenem az arcomra, dekoltázsra, meg ahova csak lehet, - tehát az utolsó cseppig felhasználom a kipréselt levet. Fél óra alatt megszárad, aztán vízzel lemosom. (Kicsit szárítja a bőrt) Elég gyorsan és nagyon hatásosan méregteleníti szervezetünket a búzafűlé, amely eleinte kis kellemetlenségekkel jár, de MEGÉRI!

Én még az elmúlt 10 év alatt nem hallottam negatív hatásról, ezért bátran ajánlhatom.

Tudomásom szerint sok bio-boltban is be lehet szerezni a búzafűvet, de első alkalommal érdemes kimenni az Ökopiacra, ott segítenek abban is, hol van a lakhelyhez legközelebb biobolt.

Még annyit, hogy a piac az Erzsébet híd budai oldalához közel van, már aki nem tudja, hogy hol keresse a Csörsz utcát, - ott van közel a MOM Park is.

Üdvözlettel:

Dolly